Chakramassage

chakraChakra is een woord uit de oude taal het Sanskriet en betekent ‘wiel’ of ‘rad’. Je moet het voorstellen als een verbinding tussen het fysieke lichaam en het energetische lichaam. Je hebt in het fysieke lichaam zeven hoofdchakra’s en een heleboel kleinere chakra’s. Dit zijn energiepunten waardoor de energie stroomt.

Iedereen maakt in zijn leven dingen mee die niet altijd even leuk zijn. De manier waarop je ermee omgaat, bepaalt of een dergelijk gebeurtenis een blokkade wordt. Een blokkade houdt in dat een chakra niet meer open en in beweging is zoals het eigenlijk hoort. Omdat je chakra niet meer in beweging is, kan de energie niet meer vrijelijk stromen, raakt het als het ware verstoord. In het begin merk je daar misschien niet zo veel van, maar op de duur kan dat voor lichamelijke en geestelijke problemen zorgen.

Bijvoorbeeld: Als de derde chakra, de maag, geblokkeerd is en dit een lange tijd aanhoudt zonder dat er aandacht aan wordt geschonken, dan is de kans groot dat er op een gegeven moment maagklachten optreden. Op het geestelijke vlak zal het inhouden dat de wilskracht en het doorzettingsvermogen verminderen. Als je vijfde chakra, de keel, geblokkeerd is, kun je na verloop van tijd problemen krijgen in het keelgebied, zoals het verliezen van je stem. Als je leert je meer te uiten en vaker/beter te communiceren, komt de vijfde chakra opnieuw in beweging.

Behandeling

Deze massage bestaat uit het leggen van warme kruiden op de chakrapunten, tijdens de behandeling kan/wordt er een visualisatie gegeven en gelijktijdig worden de chakrapunten op de voet gestempeld.