Westerse voetreflexmassage

Het hele lichaam weerspiegelt zich in de voeten. Dat wil zeggen dat je met een voetreflexmassage het hele lichaam en de geest kan bereiken en behandelen. De voet is verdeeld in zones die corresponderen met de verschillende delen in je lichaam (organen, spieren en weefsels). Door die zones te masseren, oefen je invloed uit op het corresponderende deel.

De effecten van de voetreflexmassage zijn:

Het ontspant

Door welbepaalde grepen en het feit dat de voeten met aandacht aangeraakt worden, ontspant men zich; spieren komen tot rust en in je hoofd stopt het met malen. In China zegt men niet voor niets dat je via de voeten veel spanning kunt afvoeren. Sommige mensen vinden het zelfs zó ontspannend dat ze tijdens de behandeling in slaap vallen.

Het vitaliseert het lichaam

De doorbloeding wordt gestimuleerd, afvalstoffen worden makkelijker afgevoerd en voedingstoffen worden beter opgenomen. Spieren die doorbloed zijn, functioneren namelijk beter, waardoor stijfheid en stramheid verminderen en/of verdwijnen. Hierdoor nemen allerlei klachten af, je voelt je fitter en vitaler.

Het harmoniseert en laat de geest tot rust komen

Je geest raakt soms versteend door malende gedachten, piekeren en je zorgen maken. Als het in je hoofd tot rust komt, verdwijnen er vaak veel klachten zoals hoofdpijn, pijn in de nek en schouders, buikpijn… Omdat de energiedoorstroming wordt bevorderd, wordt de totale energiebalans in het lichaam hersteld. De energetische massage draagt ertoe bij dat voornamelijk op het emotionele vlak soelaas wordt geboden.

Het activeert het zelfgenezend mechanisme

Als je een wondje hebt, geneest dit meestal vanzelf. Dit zelfgenezend mechanisme zou eigenlijk elke ziekte die je treft, moeten genezen. Toch gebeurt dit in veel gevallen niet.

Als dit systeem wordt geactiveerd, gaat het lichaam zichzelf weer herstellen. Dit is het grote verschil tussen een regulier werkende arts en een alternatief/complementair werkende therapeut of arts.

Want als iemand flink verkouden is, dan schrijft een arts medicijnen voor om de bacterie te doden. Wij voetreflextherapeuten proberen het zelfgenezend mechanismen te herstellen zodat het lichaam zelf de bacterie aanpakt en doet verdwijnen.

Kortom, voetreflexmassage heeft veel te bieden. Voetreflexmassage is dan ook een weldaad voor lichaam en geest.